Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tiekartta sidosryhmien kuultavana

Tiistaina 10.2. järjestettiin Tieteiden talolla  Helsingissä sidosryhmien kuulemistilaisuus korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön kehittämisen tiekarttaluonnoksesta vuosille 2015–2017. Kuulemistilaisuuteen osallistui noin 60 korkeakoulujen, tutkimuslaitosten, ministeriöiden, etujärjestöjen ja elinkeinoelämän edustajaa.

Valtioneuvoston tutkimuslaitoksia ja tutkimusrahoitusta koskevan periaatepäätöksen pohjalta (5.9.2013) ns. KOTUMO (korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön syventämisen monivuotinen prosessi) -ohjausryhmä on työstänyt luonnoksen tiekartasta, jossa määritellään kokonaistavoitteet sekä eri toimenpidekokonaisuudet liittyen valtion ohjaukseen ja viestintään, tutkimuksen ja koulutuksen infrastruktuureihin, koulutus- ja tutkimusyhteistyöhön, avoimiin ja jaettuihin tietovarantoihin ja tutkimuksen tuloksiin sekä yhteisiin kampuksiin ja kenttäasemiin.

Kuulemistilaisuuden kommenttien pohjalta ohjausryhmä työstää tiekarttaa eteenpäin tavoitteenaan viedä se maaliskuussa ministeriöiden kansliapäällikkökokoukseen hyväksyttäväksi.

Lisätietoja:

opetusneuvos Erja Heikkinen, opetus- ja kulttuuriministeriö, 02953 30101

ylitarkastaja Sini Keinonen, opetus- ja kulttuuriministeriö, 02953 30145

Kommentteja?